La història darrere de la portada.

Decidir sobre una portada d’àlbum és una de les decisions més importants que ha de prendre un artista. Probablement, trobar una imatge equilibrada en termes estètics i artístics però també divulgatius, serà un dels últims problemes a superar abans de publicar una obra. La portada ha de transmetre emoció i, sobretot, pensem que ha de funcionar com un instrument que generi la primera intuïció del públic sobre el concepte que l’artista ha intentat plasmar i transmetre en la seva obra.

Per a nosaltres, la portada de “Music from Light” va estar bastant clara des del principi. L’espectroscòpia havia de ser una protagonista destacada, ja que és a la base mateixa del procés de sonificació dels astres que us presentem.

Però, per descomptat, teníem 39 temes i 39 espectres… Quin triar?

En una primera fase vam pensar que potser els espectres més singulars haurien d’aparèixer a la portada. En aquest sentit, vam considerar que els espectres de la Terra o la corona solar durant un eclipsi solar total serien candidats ferms.

Espectre de la Terra
Espectre de la Terra
CORONASOLAR210817-1146
Espectre de la corona solar, eclipsi total de Sol, 21-08-2017

Però aquests espectres, científicament molt interessants, no funcionaven bé estèticament.

Així que, deixant de banda aquestes primeres imatges, vam pensar que potser els espectres de la Lluna, amb Selene al fons, funcionarien bé com una coberta.

No obstant això, un problema d’aquestes imatges astronòmiques és que no tenien una resolució molt alta, la qual cosa les limitava molt a nivell estètic, encara que l’important en elles sempre són les dades.

Ens va agradar molt la imatge de l’espectre de la Lluna que es mostra sobre la seva superfície, és molt il·lustrativa de tot el nostre procés, però com que la fotografia de treball real no permetia una edició estètica eficient, finalment vam decidir emular aquest resultat.

Per a això utilitzem una bonica fotografia de la Lluna obtinguda per Rafael Balaguer a l’Observatori Can Roig MPC C99, i en ella hi afegim el característic gradient lluminós de les bandes d’absorció de l’espectre.

Ja teníem portada! La Lluna sempre ha estat un gran catalitzador de les emocions i també ha generat un tema musical espectacular per a vosaltres: “Voices of the Moon”. Aquesta és una de les cançons més especials de “Music from Light” pel seu so, màgia, les emocions que desperta, i per la seva composició original i única utilitzant cinc espectres, diferents segons la composició i reflexió de la llum de cada regió lunar analitzada.

Notícies

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.